|
Proiecte finalizate
-
Analiza proceselor energetice din industria alimentară şi reducerea consumurilor specifice de energie (ENERGIE 2000 ian. 1997 – dec. 1998)
-
ARW-NATO - Food Safety and Security: Global Holistic Approaches for the Future and Environmental Impacts (membru) - 2007
-
Asigurarea calităţii şi siguranţei alimentare a laptelui de oaie şi capră prin îmbunătăţirea sistemelor de recoltare, conservare şi prelucrare (CEEX 2005-2006)
-
Biotehnologie de obtinere a produselor lactate functionale cu potential antioxidant ridicat (Biotech 2004-2006)
-
Biotehnologie de valorificare a grasimilor in biomasa proteica monocelulara cu aplicatii in industria alimentara (Proiect BIOTECH 4685/2004 - 2004-2006)
-
Biotehnologie performantă pentru obţinerea biogazului (BIOTECH sept 2004 - sept 2006)
-
Biotehnologii de epurare a apelor uzate cu conţinut de metale grele(Contract prioritar BIOTECH 847/ 2002 - 2002-2003)
-
Biotehnologii de realizare a produselor nutraceutice cu efecte în reglarea funcţiilor metabolice (PNCDII 2006-2008) acronim LIOSAN
-
Cercetari privind creşterea siguranţei alimentare prin utilizarea unor procese neconvenţionale de tratare termică a unor produse alimentare lichide (CEEX 2006-2008)
-
Cercetari biotehnologice privind monitorizarea proprietatilr unor izvoare de ape potential minerale nevalorificate, in vederea valorificarii lor economice(Proiect CEEX 70/2006 - 2006 – 2008)
-
Cercetari in vederea elaborarii tehnologiei si a documentatiei de inginerie tehnologica pentru linii de capacitate mica pentru industria alimentara (1997 – 1999)
-
Cercetări in vederea realizării unui echipament de determinare a consumului biochimic de oxigen, CBO5, in ape reziduale cu foarte mare încărcare organica biodegradabila (RELANSIN aug. 2001 – iunie 2004)
-
Cercetari pentru cresterea potentialului biosintetic al microorganismelor utilizate in industria alimentara si crearea bancii de microorganisme (1993 – 1995)
-
Cercetari pentru evolutia indicatorilor fizico-chimici si microbiologici ai materiei prime in industria fermentativa si corelarea acestora cu consumurile specifice (1993 – 1999)
-
Cercetări pentru realizarea unor metode noi, ecologice, de conservare a produselor alimentare (ORIZONT 2000 ian. 1999 – dec. 2001)
-
Cercetari pentru stabilirea insusirilor fizico-chimice si tehnologice ale soiurilor de orz-orzoaica si hamei cultivate in ţară pentru industria berii(1993 – 2000)
-
Cercetări privind creşterea siguranţei alimentare prin utilizarea unor procese neconvenţionale de tratare termică a unor produse alimentare lichide (CEEX 2006 – 2008)
-
Cercetari privind elaborarea tehnologiei de fabricare a berii din grâu (1993 – 1995)
-
Cercetari privind elaborarea tehnologiei de obtinere a concentratelor proteice si vitaminice din drojdie de bere si de panificatie (1995 – 1998)
-
Cercetari privind fortifierea produselor lactate in micronutrienti cu bioasimilabilitate ridicata (Agral 2006/2008)
-
Cercetari privind impactul bioproduselor nutraceutice in reglarea unor functii metabolice (CEEX 2006-2008)
-
Cercetări privind utilizarea microundelor la procesele termice din industria alimentară (ORIZONT 2000 ian. 1997 – dec. 1998)
-
Cercetari privind valorificarea superioara a extractului de malt in industria alimentara - Cercetari pentru elaborarea tehnologiei de valorificare a extractului de malt produs de S.C. Chitila S.A. pentru industria alimentara (1993 – 1996)
-
Compozite microfiltrante performante – soluţie eficientă pentru siguranţa alimentară (Proiect CEEX 63/2006 - 2006-2008)
-
Concentrate proteice şi vitaminice de uz alimentar şi furajer, obţinute prin biotehnologii specifice (Proiect BIOTECH 3352/2003 - 2003 – 2005)
-
Constituirea unor bănci de resurse genetice microbiene (microorganisme), asigurarea calităţii şi conservarea informaţiei genetice în scopul valorificării biotehnologice şi ştiinţifice pentru structurarea datelor şi integrarea informaţională europeană (Proiect BIOTECH 3381/2003 - 2004-2005)
-
Cresterea competitivitatii produselor lactate sinbiotice fabricate la SC Lactis SRL – Odorheiu Secuiesc prin imbunatatirea calitatii laptelui materie prima si optimizarea si dezvoltarea activitatii de marketing (PNCD II 2007-2009)
-
Cresterea performantelor tehnologice de fabricare a alcoolului din cereale prin rationalizarea consumurilor, introducerea sistemelor recuperative si ecologizarea proceselor (Contract RELANSIN 643/2000 - 2000-2002)
-
Dezvoltarea metoda de analiza si imunosenzori impedimetrici pentru detectia rapida a aminoglicozidelor (Proiect AGRAL 5492/2004 - 2004-2006)
-
Dezvoltarea si validarea in cadrul laboratorului de microbiologie, a unor tehnici imunoenzimatice pentru detectia de germeni patogeni, micotoxine, alergeni, din alimente (CEEX 2006-2008) acronim ALMIPAT
-
Dezvoltarea si validarea in cadrul laboratorului de microbiologie, a unor tehnici imunoenzimatice pentru detectia de germeni patogeni, miocotoxine, alergeni, din alimente (PNCD II 2006-2008) acronim HCV
-
Elaborarea procedeului biotehnologic de fabricare a drojdiei uscate active pentru industria berii (Contract RELANSIN 931/2000 - 2000-2002)
-
Elaborarea procedeului biotehnologic de fabricare a oţetului de concentraţie ridicată (Contract RELANSIN 930/2000 - 2000-2002)
-
Elaborarea tehnologiei de producere a alcoolului etilic din melasa si cereale cu consumuri specifice reduse (1996 – 2000)
-
Elaborarea tehnologiei si a documentatiei de executie pentru realizarea unei instalatii pilot de fabricare a distilatelor alcoolice din diverse materii prime agricole (1995 – 1997)
-
Elaborarea tehnologiei si a documentatiei de inginerie tehnologica pentru realizarea unor instalatii de capacitate mica de industrie alimentara, respectiv pentru fabricarea berii, a distilatelor alcoolice, a extractului de malt, a glucozei direct din porumb, a drojdiei comprimate (1995 – 1997)
-
Instalaţie şi tehnologie de producere a ultrasunetelor, cu utilizare in industria alimentară (Contract RELANSIN 2019/2004 - 2004-2006)
-
Măsuri agrofitotehnice avansate şi eficiente pentru creşterea producţiei de portaltoi, verigă primordială în vederea resuscitării viticulturii ţării (Proiect AGRAL 3398/2003 - 2003-2005)
-
Metode si tehnologii in managementul de evaluare si valorificare a deseurilor din industria maltului si a berii (Proiect MENER 417/2004 - 2004-2006)
-
Microflora evaluation during spontaneous fermentations of Amarone and Cabernet Sauvignon wines and selection of microorganisms useful for maintaining the “territorial” typical traits of wines (Program bilateral Italia – România 2006 – 2008)
-
Micromycètes toxinogènes les plus importants au niveau agricole (COST 835 - 1999 - 2001)
-
Optimizarea tehnologiei de producere a drojdiei de panificatie (1994 – 1997)
-
Organizarea fermierilor particulari si optimizarea activitatii de colectare a laptelui in scopul mentinerii unei calitati corespunzatoare a laptelui materie prima (Banca Mondiala 2002-2005)
-
PHARE Small Projects Programme - Project “SAFE FOOD All Over Europe” (PHARE/2004/082-071-77) (2004 - 2005)
-
Procedee nutriţionale inovative pentru stimularea secreţiei lactate la oi şi capre (CEEX 2006-2008)
-
Procedeu de evaluare rapida a puritatii microbiologice in biotehnologii (Proiect BIOTECH 3344/2003 - 2004 – 2005)
-
Produse probiotice şi de protecţie (Relansin 2000/2001)
-
Program de colaborare comunã România - Moldova cu Institutul Naţional al Viei şi Vinului din Chişinău – Republica Moldova (1994 - 2002)
-
Protejarea, dezvoltarea si promovarea produselor culturale cu relevanta la nivel european, in scopul dezvoltarii durabile a spatiului rural din zona Dobrogei (Proiect CEEX 68/2006 - 2006 – 2008)
-
Punerea în fabricaţie a produselor probiotice şi de protecţie (Relansin 2001/2004)
-
Reactiv şi instalaţii pentru epurarea mecano-chimică avansată a apelor reziduale (RELANSIN” sept 2004 – august 2006)
-
Realizarea produselor lactate caroiprofilactice destinate alimentatiei copiilor (Relansin 2004/2006)
-
Restructurarea tehnologica pe plan regional in judete de nord ale tarii prin modernizarea industriei alimentare, in vederea relansarii economice a zonei (Contract RELANSIN 2020/2004 - 2004-2006)
-
Siguranţa alimentară pe filiera producerii şi procesării legumelor şi fructelor (CEEX 2005 – 2008)
-
Strategia de cercetare şi dezvoltare tehnologică în domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare în perspectiva integrării în spaţiul de cercetare European (Proiect prioritar AGRAL PPB6/2003 - 2003)
-
Studii si cercetari complexe privind elaborarea si implementarea tehnologiei de fabricare a uleiului natural din materii prime oleaginoase(Contract RELANSIN 1235/2001 - 2001 – 2003)
-
Studiul constantelor fizice specifice materiilor prime şi produselor alimentare (ORIZONT 2000 ian. 1995 – dec. 1997)
-
Studiul orzului pentru bere din România (Contract RELANSIN 52/1999 - 1999-2001)
-
Tehnologie enzimatică şi instalaţie de obţinere a acidului lactic de înaltă puritate pentru industria alimentară şi farmaceutică din porumb(Contract RELANSIN 2105/2004 - 2004-2006)
-
Tehnologie şi instalaţie de sterilizare cu ozon a incintelor de procesare, depozitare şi transport produse alimentare (RELANSIN sept 2004 – sept 2006)
-
Tehnologii modernizate de producere a conservelor, în conformitate cu cerinţele şi exigenţele pieţei uniunii europene(Contract RELANSIN 1953/2004 - 2004-2006)
-
Tehnologii si echipamente moderne pentru tratarea apelor uzate, cu incarcare organica mare, rezultate din aglomerarile urbane (Proiect MENER 302/2003 - 2003-2005)
-
Utilizarea deşeurilor tehnologice din industria berii pentru producerea de biogaz (Contract BIOTECH 456/2002 - 2002 – 2004)
-
Valorificarea potentialului turistic al asezarilor rurale din depresiunea subcarpatica Drajna – Chiojd (Proiect CERES 372/2004 - 2004-2006)
-
Valorificarea complexă a materiilor prime amidonoase prin tehnologii complementare şi alternative (Contract AGRAL 32/2001 - 2001 – 2004)
-
Valorificarea deşeurilor agroalimentare prin destructuralizare ecologică în procese biologice şi biochimice (ORIZONT 2000 ian. 1999 – dec. 2001)
-
Valorificarea patrimoniului agroturistic al teraselor dunărene din zona Giurgiu – Călăraşi, în vederea dezvoltării rurale Proiect AGRAL 8355/2003
-
Valorificarea superioara a laptelui de capra in produse lactate functionale (Agral 2004-2006)
-
Studiul proceselor de incapsulare a unor biopreparate utilizate in tehnologia de delactozare (PD53 2010-2012)
-
"Tehnologii inovative de conservare si utilizare a bacteriilor lactice probiotice cu performante superioare pentru cresterea sigurantei alimentare."
(acronim INCTEC)
-
"Imbunatatirea competitivitatii laboratorului de chimie prin dezvoltarea de noi metode pentru determinarea unor contaminanti din produse alimentare in acord cu directivele europene."
(acronim CONTAM)
-
"Decontaminarea microbiana a alimentelor termosensibile cu ajutorul plasmelor pulsate non-termice, in contextul realizarii obiectivelor sigurantei alimentare."
(acronim DECOPLASM)
-
"Cercetari pentru stabilirea unor biotehnologii de valorificare a resurselor agricole indigene regenerabile"
(acronim: IDEI)
-
"Dezvoltarea de tehnologii durabile in domeniul producerii drojdiei de panificatie"
(acronim TEHPRODPAN)
-
“Studiul mecanismelor celulare, moleculare si genice prin care dislipidemia induce rezistenta la insulina; identificarea de compusi probiotici activi si metode de tratament “
(acronim LIPIDERI)
-
“Tehnologie de prelucrare primară şi industrială în vederea obţinerii de produse lactate la nivelul standardelor UE“
(acronim MARKANIM)
-
“Modernizarea productiei alimentare prin tratare ohmica a produselor din carne”
(acronim OHMIC)
-
“Cercetari interdisciplinare pentru valorificarea energetica a subproduselor din industria laptelui”
(acronim VESPIL)
-
“Alimente ecologice functionale obtinuta prin fermentarea submersibila controlata a subproduselor cerealiere sub actiunea ciupercilor comestibile si medicinale” (acronim ALEFOFESUC)
-
“Tehnologii pentru producerea de alimente cu continut optim de seleniu”
(acronim TOPAS)
-
“Cercetari privind ameliorarea productiei de carne la rasele autohtone de caprine prin hibridare si aplicarea unor tehnologii performante de crestere”
(acronim CARP)
-
“Tehnologie complexa curata pentru conversia deseurilor vegetale regenerabile biodegradabile in bioetanol in conditii de eficienta”
(acronim CLEANBIOENERG)
-
“Efectul antitumoral al bacteriilor probiotice in cancerul de colon”
(acronim PROBIOCOL)
-
“Studiu epidemiologic si experimental privind actiunea poluantilor organici persistenti (POP) pe cresterea, dezvoltarea, functia si imunitatea tiroidiana si pe secretia estrogenica “
(acronim POPMED)
-
“Biotehnologii inovative de obtinere si procesare a produselor piscicole cu siguranta maxima pentru sanatatea consumatorului”
(acronim BIOSIG)
-
“Model biotehnologic de cultivare controlata si procesare integrata a ciupercilor edibile in sistem robotic modular pentru obtinerea de produse ecologice in conditii de siguranta si securitate alimentara”
(acronim MOBICOSIR)
|
|
|
|
S.C. ICA RESEARCH&DEVELOPMENT (ICA R&D) S.R.L, Splaiul Independentei, nr. 202, sector
6, Bucuresti,
telefon: 021.313.63.74, 021.316.01.44 ; fax 021.313.63.78
|
|