Nr. Crt. |
Încercarea, tipul de încercare |
Produsul încercat |
Standarde |
1.
|
Examen
organoleptic |
Produse dulci |
SR 2213-1/2007 |
Zahar |
SR 110-1/1994 |
||
Paine si produse proaspete de patiserie |
SR
91/2007;pct.4 |
||
Faina de grau |
SR 90/2007; pct.
4,5,6,7,8,9,10 |
||
Cafea verde si
cafea boabe prajita |
SR ISO
4149/1992 |
||
Pudra cacao si
produse pe baza de cacao |
SR 2213-1/2007 |
||
Biscuiti |
STAS
1227/3-90;pct.3 |
||
Miere de albine
|
STAS
784/-89;pct.2.1 |
||
2. |
Determinarea
cenusii |
Produse dulci |
SR2213/11-2007; SR 2213/18-2007 |
Unt, emulsii
din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile |
SR EN ISO 17189 |
||
Peşte
şi produse |
STAS 6512-73 A |
||
Biscuiţi |
STAS1227/3-90;pct.12 |
||
Lapte praf si
produse din lapte praf |
SR EN ISO 1736 |
||
Carne,conserve
si preparate din carne |
STAS 9065/2-73
A |
||
Produse din
legume şi fructe |
STAS 5957-71 A |
||
Concentrate
alimentare |
SR 8613/5-2009 |
||
Cacao
pudră |
SR 13344/1-96 |
||
Ciocolată |
SR 6862-95 |
||
Cereale şi
produse |
SR ISO
7302-2002 |
||
3. |
Determinarea grasimii |
Produse din
legume şi fructe |
STAS 9026-71 A |
Ceai |
SR ISO 1576-95 |
||
Sucuri de
fructe şi legume |
SR EN 1135-97 |
||
Peşte
şi produse |
STAS 6511-87 |
||
Produse dulci |
SR 2213/6-2009 |
||
Zahăr |
SR 110/2-95 |
||
Concentrate
alimentare |
SR 8613/2-2009 |
||
Condimente |
SR ISO 928-95 |
||
Pâine şi
specialităţi |
SR
91-pct.16-2007 |
||
Făină
de grâu |
SR 90-
pct.21,22-2007 |
||
Paste
făinoase |
SR 90-
pct.21,22-2007 |
||
Cafea verde |
SR 2213/6-2009 |
||
Cereale şi
produse măcinate din cereale. |
SR ISO
2171/2002 |
||
Cafea boabe
prajita |
SR 2213/6-2009 |
||
4. |
Determinarea
umiditatii |
Cafea verde |
SR ISO 1447 |
Cafea boabe
prajita |
SR ISO 1447 |
||
Zahăr
şi produse dulci |
STAS
110/4-95; SR 2213/4-2007 |
||
Peşte
şi produse |
STAS 6508-73 |
||
Carne, conserve
şi preparate din carne |
STAS 9065/3-73
A |
||
Concentrate
alimentare |
SR 8613/1-2009 |
||
Paine si
produse proaspete de patiserie |
SR 91-2007;
pct.10 |
||
|
|
Făină
de grâu |
SR 90-2007,
pct. 11 |
Cereale şi
produse cerealiere. |
SR ISO 712/2005 |
||
Paste
făinoase |
Stas 756/3-85,
pct. 7 |
||
Biscuiţi |
STAS 1227-90,
pct. 24 |
||
Amidon |
STAS 7/2-74 A |
||
Glucoză |
SR 13359/2-97 |
||
Porumb. (pentru boabe măcinate şi pentru
boabe întregi |
SR EN 6540/2002 |
||
Cacao boabe |
SR ISO 2291-97 |
||
Sucuri de
legume şi fructe |
SR EN
12145-2003 |
||
5. |
Determinarea zaharului total exprimat in
zahar invertit si a zaharului direct reducator , zaharozei. |
Produse dulci |
SR 2213/12-2009 |
Lapte şi
produse |
STAS
6356-84; STAS 10902-89,
pct. 6 |
||
Alcool etilic
şi băuturi |
STAS 184/4-70 |
||
Vin |
SR
6182/17-2009; SR
6182/18-2009 |
||
Glucoză |
SR 13359/8-97 |
||
Pâine şi
specialităţi |
SR 91-2007,
pct. 13 |
||
Făină
de grâu |
STAS 90-2007,
pct. 20 |
||
Zahar |
SR 110-4/1995;
SR 110-5/1995 |
||
Biscuiţi |
STAS 1227-90,
pct. 11 |
||
Produse de
cofetarie |
SR 2213/12-2009 |
||
Miere de
albină |
STAS 784/3-89,
pct. 3.4 |
||
Muştar de
masă |
SR 3063-94,
pct. 422 |
||
6. |
Determinarea pH-ului |
Pudra cacao si
produse pe baza de cacao |
SR 2213/9-2009 |
Zahar |
SR 110-12/1998 |
||
Produse din
legume şi fructe |
STAS 10063-84 A |
||
Sucuri din
legume şi fructe |
SR EN 1132/1996 |
||
Produse dulci |
SR 2213/9-2009 |
||
Vin |
STAS 6182/14-72 |
||
Carne si
preparate |
SR ISO
2917/2007 |
||
Apă
minerală |
SR ISO 10523-97 |
||
7. |
Determinarea
clorurii de sodiu |
Produse din
legume şi fructe |
STAS 5953-85 A |
Pâine şi
specialităţi |
SR 91-2007,
pct. 15 |
||
Concentrate
alimentare |
SR 8613/3-2009 |
||
Carne, conserve
şi preparate din carne |
SR ISO
1841-1/2000 |
||
8. |
Determinarea
aciditatii |
Peşte
şi produse |
STAS 6510-74 |
Produse dulci |
SR 2213/8-2007 |
||
Lapte şi
produse |
STAS 6353/85 A |
||
Uleiuri şi
grăsimi |
SR EN ISO
660-2007 |
||
Alcool şi
băuturi |
SR 184/5-97 |
||
Vin |
STAS 6182/1-79; STAS 6182/2-86
A |
||
Băuturi
răcoritoare |
SR 2567/1-96 |
||
Concentrate
alimentare |
SR 8613/4-2009 |
||
Amidon |
SR 13300/4-94 |
||
Glucoză |
SR 13359/4-97 |
||
Oţet |
STAS 157-86,
pct. 421 A |
||
Miere de albine |
STAS 784/3-86 |
||
Pâine şi
specialităţi |
SR 91-2007,
pct. 11 |
||
Făină
de grâu |
STAS 90-2007,
pct. 12 |
||
Paste
făinoase |
STAS 756/3-85,
pct. 8 |
||
9. |
Determinarea
substantelor proteice |
Carne conserve
si preparate din carne |
SR ISO 937/2007 |
Peste si
produse |
STAS 6514/75 |
||
Cereale si
leguminoase |
SR EN
ISO20483/2006 |
||
Nutreţuri. |
SR EN ISO
5983-1/2006 |
||
Concentrate
alimentare |
SR 8613-6:2009 |
||
Produse
cerealiere si de panificatie, biscuiti si paste fainoase |
SR 13013/3-94 |
||
Lapte si
produse de lapte |
SR EN 8968/1-2002 SR EN 8968/2-2002 |
||
Produse dulci |
SR 2213-17:2007 |
||
Cazeina si
cazeinati |
SR ISO 5549-96 |
||
Amidon si
produse derivate |
SR EN ISO 3188/2002 |
||
Sucuri de
fructe si legume |
SR EN 12135/2003 |
||
Produse
agroalimentare |
SR ISO 1871/2002 |
||
Lapte- Azot
proteic |
SR EN 8968/5-2002 |
||
10 |
Determinare azot usor hidrolizabil. |
Carne si
preparate din carne |
SR 9065/7-2007 |
Peste si
preparate din peste |
STAS 6517/78 |
||
11 |
Identificarea
hidrogenului sulfurat |
Carne si
preparate din carne |
SR 9065/11-2007 |
12 |
Metode de apreciere a stadiulu de oxidare a
grasimii(Reactie Kreiss si indice de peroxid) |
Carne si
preparate din carne |
STAS
9065/10-2007 |
13 |
Determinarea
continutului de nitriti |
Apa |
SR EN
26777/2002 |
14 |
Determinarea
continutului de iodat de potasiu. Metoda volumetrica |
Clorura de
sodiu |
SR 8934-9/1997 |
15 |
Determinarea
colagenului |
Carne si
preparate din carne |
SR ISO 3496/97 |
16 |
Determinarea continutului de fosfor |
Carne si
preparate din carne |
STAS 9065/12-90 |
17 |
Determinarea amidonului |
Carne si
preparate din carne |
STAS 9065/6-74 |
18 |
Determinarea
indicelui de aciditate şi a acidităţii |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
660/2007 |
19 |
Pregătire probă pentru
analiză |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
661/2007 |
20 |
Determinarea conţinutului de apă
şi substanţe volatile |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
662/1997 |
21 |
Determinarea conţinutului de
impurităţi insolubile |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
663/2005 |
22 |
Determinarea
indicelui de saponificare |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
3657/2005 |
23 |
Determinarea
substanţelor nesaponificabile. Metoda de extracţie cu eter etilic |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
3596-2007 |
24 |
Determinarea substanţelor nesaponificabile.
Metoda de extracţie cu hexan |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
18609/2007 |
25 |
Determinarea conţinutului de
compuşi polari. |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
8420/2003 |
26 |
Determinarea culorii |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR 145-2:2009 |
27 |
Determinarea
densităţii relative |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR 145-3:2009 |
28 |
Determinarea săpunului dizolvat |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR 145-12:2009 |
29 |
Determinarea indicelui de iod |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
3961/1999 SR EN ISO
3961/2002 |
30 |
Unt, emulsii
din uleiuri comestibile şi grăsimi tartinabile. Determinarea
conţinutului de grăsime (metoda de referinţă) |
Grăsimi
şi uleiuri de origine animală şi vegetală |
SR EN ISO
17189/2005 |
31 |
Determinare plumb, cadmiu, zinc, cupru, fier
si crom prin spectrometrie de absorbtie atomica (FSAA) dupa calcinare |
Produse alimentare. |
SR EN
14082:2003 |
32 |
Determinarea microelementelor. Determinare plumb, cadmiu, zinc, cupru si fier prin spectrometrie de absorbtie atomica (FSAA) dupa digestie cu microunde |
Produse alimentare. |
SR EN 14084:2003 |
33 |
Determinarea microelementelor .Determinare
plumb,cadmiu,crom si molibden prin spectrometrie de absorbtie atomica cu
cuptor de grafit (GFAAS) dupa digestie sub presiune |
Produse alimentare. |
SR EN 14083:2003 |
34 |
Determinarea
arsenului total si a seleniului prin spectrometrie de absobtie atomica prin
generarea hidrurilor dupa digestia sub presiune |
Produse alimentare. |
SR EN
14546-2005 |
35 |
Determinarea
arsenului total prin spectrometrie de absobtie atomica prin generarea
hidrurilor dupa calcinare uscata |
Produse alimentare. |
SR EN
14627-2005 |
36 |
Determinarea microelementelor. Determinarea
mercurului prin spectrometrie de absorbtie cu vapori reci(CVAAS) dupa
digestia sub presiune |
Produse alimentare. |
SR EN
13806:2003 |
37 |
Determinarea continutului de izomeri trans ai acizilor grasi din grasimi de origine vegetala Metoda prin cromatografie de gaze |
Grasimi si
uleiuri de origine animala si vegetala |
SR EN ISO 15304 2003 |
38 |
Determinarea continutului de cafeina |
Cafea si
produse cu cafea |
ISO 20481/2008 |
39 |
Determinarea
continutului de acid benzoic si acid sorbic |
Produse din
fructe si legume |
SR ISO
22855/2009 |
40 |
Analiza prin
cromatografie in faza gazoasa a esterilor metilici ai acizilor grasi |
Uleiuri si
grasimi de origine vegetala si animala |
SR EN ISO 5508/2002 |
41 |
Determinarea pesticidelor organoclorurate |
Produse alimentare grase |
SR EN 1528/2004 |
42 |
Determinarea pesticidelor organoclorurate |
Lapte |
SR ISO
8260/2009 |
43 |
Determinarea pesticidelor organoclorurate |
Sol |
SR ISO
10382/2007 |
44 |
Determinarea pesticidelor organoclorurate |
Bere, bauturi
slab alcoolice si nealcoolice |
SR 13295/1995 |
45 |
Determinarea pesticidelor organoclorurate |
Produse alimentare negrase. |
SR EN 12393/2009 |
46 |
Determinarea pesticidelor organoclorurate |
Apa |
Procedura
interna |
47 |
Determinarea
Vitaminei A prin cromatografie
de lichide de inalta performanta. Partea 1:
Determinarea all-trans-retinol si 13-cis-retinol |
Produse alimentare |
SR EN 12823-1/2003 |
48 |
Determinarea Vitaminei E prin cromatografie de lichide de inalta performanta Dozare α,β,γ,δ-tocoferoli |
Produse alimentare |
SR EN 12822/2002 |
49 |
Determinarea
continutului de hesperidina si naringina din sucurile de citrice Metoda utilizand cromatografia lichida de inalta performanta (HPLC) |
Sucuri de
fructe si de legume |
SR EN 12148/2003 |
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
|
|||||||||||||
Powered by ICA R&D |