Nr.

Crt.

Încercarea, tipul de încercare

 

Produsul încercat

Standarde

1.         

Examen organoleptic

Produse dulci

SR 2213-1/2007

Zahar

SR 110-1/1994

Paine si produse proaspete de patiserie

SR 91/2007;pct.4

Faina de grau

SR 90/2007;

pct. 4,5,6,7,8,9,10

Cafea verde si cafea boabe prajita

SR ISO 4149/1992

Pudra cacao si produse pe baza de cacao

SR 2213-1/2007

Biscuiti

STAS 1227/3-90;pct.3

Miere de albine

STAS 784/-89;pct.2.1

2.

Determinarea cenusii

Produse dulci

SR2213/11-2007;

SR 2213/18-2007

Unt, emulsii din uleiuri comestibile si grasimi tartinabile

SR EN ISO 17189

Peşte şi produse

STAS 6512-73 A

Biscuiţi

STAS1227/3-90;pct.12

Lapte praf si produse din lapte praf

SR EN ISO 1736

Carne,conserve si preparate din carne

STAS 9065/2-73 A

Produse din legume şi fructe

STAS 5957-71 A

Concentrate alimentare

SR 8613/5-2009

Cacao pudră

SR 13344/1-96

Ciocolată

SR 6862-95

Cereale şi produse

SR ISO 7302-2002

3. 

Determinarea grasimii

Produse din legume şi fructe

STAS 9026-71 A

Ceai

SR ISO 1576-95

Sucuri de fructe şi legume

SR EN 1135-97

Peşte şi produse

STAS 6511-87

Produse dulci

SR 2213/6-2009

Zahăr

SR 110/2-95

Concentrate alimentare

SR 8613/2-2009

Condimente

SR ISO 928-95

Pâine şi specialităţi

SR 91-pct.16-2007

Făină de grâu

SR 90- pct.21,22-2007

Paste făinoase

SR 90- pct.21,22-2007

Cafea verde

SR 2213/6-2009

Cereale şi produse măcinate din cereale.

SR ISO 2171/2002

Cafea boabe prajita

SR 2213/6-2009

4. 

Determinarea umiditatii

Cafea verde

SR ISO 1447

Cafea boabe prajita

SR ISO 1447

Zahăr şi produse dulci

STAS 110/4-95;

SR 2213/4-2007

Peşte şi produse

STAS 6508-73

Carne, conserve şi preparate din carne

STAS 9065/3-73 A

Concentrate alimentare

SR 8613/1-2009

Paine si produse proaspete de patiserie

SR 91-2007; pct.10

 

 

Făină de grâu

SR 90-2007, pct. 11

Cereale şi produse cerealiere.

SR ISO 712/2005

Paste făinoase

Stas 756/3-85, pct. 7

Biscuiţi

STAS 1227-90, pct. 24

Amidon

STAS 7/2-74 A

Glucoză

SR 13359/2-97

Porumb. (pentru boabe măcinate şi pentru boabe întregi

SR EN 6540/2002

Cacao boabe

SR ISO 2291-97

Sucuri de legume şi fructe

SR EN 12145-2003

5. 

Determinarea zaharului total exprimat in zahar invertit si a zaharului direct reducator , zaharozei.

Produse dulci

SR 2213/12-2009

Lapte şi produse

STAS 6356-84;

STAS 10902-89, pct. 6

Alcool etilic şi băuturi

STAS 184/4-70

Vin

SR 6182/17-2009;

SR 6182/18-2009

Glucoză

SR 13359/8-97

Pâine şi specialităţi

SR 91-2007, pct. 13

Făină de grâu

STAS 90-2007, pct. 20

Zahar

SR 110-4/1995; SR 110-5/1995

Biscuiţi

STAS 1227-90, pct. 11

Produse de cofetarie

SR 2213/12-2009

Miere de albină

STAS 784/3-89, pct. 3.4

Muştar de masă

SR 3063-94, pct. 422

6. 

Determinarea pH-ului

Pudra cacao si produse pe baza de cacao

SR 2213/9-2009

Zahar

SR 110-12/1998

Produse din legume şi fructe

STAS 10063-84 A

Sucuri din legume şi fructe

SR EN 1132/1996

Produse dulci

SR 2213/9-2009

Vin

STAS 6182/14-72

Carne si preparate

SR ISO 2917/2007

Apă minerală

SR ISO 10523-97

7.

Determinarea clorurii de sodiu

Produse din legume şi fructe

STAS 5953-85 A

Pâine şi specialităţi

SR 91-2007, pct. 15

Concentrate alimentare

SR 8613/3-2009

Carne, conserve şi preparate din carne

SR ISO 1841-1/2000

8. 

Determinarea aciditatii

Peşte şi produse

STAS 6510-74

Produse dulci

SR 2213/8-2007

Lapte şi produse

STAS 6353/85 A

Uleiuri şi grăsimi

SR EN ISO 660-2007

Alcool şi băuturi

SR 184/5-97

Vin

STAS 6182/1-79;

STAS 6182/2-86 A

Băuturi răcoritoare

SR 2567/1-96

Concentrate alimentare

SR 8613/4-2009

Amidon

SR 13300/4-94

Glucoză

SR 13359/4-97

Oţet

STAS 157-86, pct. 421 A

Miere de albine

STAS 784/3-86

Pâine şi specialităţi

SR 91-2007, pct. 11

Făină de grâu

STAS 90-2007, pct. 12

Paste făinoase

STAS 756/3-85, pct. 8

9. 

Determinarea substantelor proteice

Carne conserve si preparate din carne

SR ISO 937/2007

Peste si produse

STAS 6514/75

Cereale si leguminoase

SR EN ISO20483/2006

Nutreţuri.

SR EN ISO 5983-1/2006

Concentrate alimentare

SR 8613-6:2009

Produse cerealiere si de panificatie, biscuiti si paste fainoase

SR 13013/3-94

Lapte si produse de lapte

SR EN 8968/1-2002

SR EN 8968/2-2002

Produse dulci

SR 2213-17:2007

Cazeina si cazeinati

SR ISO 5549-96

Amidon si produse derivate

SR EN ISO 3188/2002

Sucuri de fructe si legume

SR EN 12135/2003

Produse agroalimentare

SR ISO 1871/2002

Lapte- Azot proteic

SR EN 8968/5-2002

10

Determinare azot usor hidrolizabil.

Carne si preparate din carne

SR 9065/7-2007

Peste si preparate din peste

STAS 6517/78

11

Identificarea hidrogenului sulfurat

Carne si preparate din carne

SR 9065/11-2007

12

Metode de apreciere a stadiulu de oxidare a grasimii(Reactie Kreiss si indice de peroxid)

Carne si preparate din carne

STAS 9065/10-2007

13

Determinarea continutului de nitriti

Apa

 

SR EN 26777/2002

 

14

Determinarea continutului de iodat de potasiu. Metoda volumetrica

Clorura de sodiu

SR 8934-9/1997

15

Determinarea colagenului

Carne si preparate din carne

SR ISO 3496/97

16

Determinarea continutului de fosfor

Carne si preparate din carne

STAS 9065/12-90

17

Determinarea amidonului

Carne si preparate din carne

STAS 9065/6-74

18

Determinarea indicelui de aciditate şi a acidităţii

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 660/2007

19

Pregătire probă pentru analiză

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 661/2007

20

Determinarea conţinutului de apă şi substanţe volatile

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 662/1997

21

Determinarea conţinutului de impurităţi insolubile

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 663/2005

22

Determinarea indicelui de saponificare

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 3657/2005

23

Determinarea substanţelor nesaponificabile. Metoda de extracţie cu eter etilic

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 3596-2007

24

Determinarea substanţelor nesaponificabile. Metoda de extracţie cu hexan

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 18609/2007

25

Determinarea conţinutului de compuşi polari.

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 8420/2003

26

Determinarea culorii

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR 145-2:2009

27

Determinarea densităţii relative

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR 145-3:2009

28

Determinarea săpunului dizolvat

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR 145-12:2009

29

Determinarea indicelui de iod

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 3961/1999

SR EN ISO 3961/2002

30

Unt, emulsii din uleiuri comestibile şi grăsimi tartinabile. Determinarea conţinutului de grăsime (metoda de referinţă)

Grăsimi şi uleiuri de origine animală şi vegetală

SR EN ISO 17189/2005

31

Determinare plumb, cadmiu, zinc, cupru, fier si crom prin spectrometrie de absorbtie atomica (FSAA) dupa calcinare

Produse alimentare.

SR EN 14082:2003

32

Determinarea microelementelor. Determinare plumb, cadmiu, zinc, cupru si fier prin spectrometrie de absorbtie atomica (FSAA) dupa digestie cu microunde

Produse alimentare.

 

SR EN 14084:2003

33

Determinarea microelementelor .Determinare plumb,cadmiu,crom si molibden prin spectrometrie de absorbtie atomica cu cuptor de grafit (GFAAS) dupa digestie sub presiune

Produse alimentare.

 

SR EN 14083:2003

34

Determinarea arsenului total si a seleniului prin spectrometrie de absobtie atomica prin generarea hidrurilor dupa digestia sub presiune

Produse alimentare.

 

SR EN 14546-2005

 

35

Determinarea arsenului total prin spectrometrie de absobtie atomica prin generarea hidrurilor dupa calcinare uscata

 

Produse alimentare.

 

SR EN 14627-2005

36

Determinarea microelementelor. Determinarea mercurului prin spectrometrie de absorbtie cu vapori reci(CVAAS) dupa digestia sub presiune

Produse alimentare.

 

SR EN 13806:2003

37

Determinarea continutului de izomeri trans ai acizilor grasi din grasimi de origine vegetala

Metoda prin cromatografie de gaze

Grasimi si uleiuri de origine animala si vegetala

 

SR EN ISO 15304

2003

38

Determinarea continutului de cafeina

Cafea si produse cu cafea

ISO 20481/2008

39

Determinarea continutului de acid benzoic si acid sorbic

Produse din fructe si legume

SR ISO 22855/2009

40

Analiza prin cromatografie in faza gazoasa a esterilor metilici ai acizilor grasi

Uleiuri si grasimi de origine vegetala si animala

 

SR EN ISO 5508/2002

 

41

Determinarea pesticidelor organoclorurate

Produse alimentare grase

 

SR EN 1528/2004

 

42

Determinarea pesticidelor organoclorurate

Lapte

SR ISO 8260/2009

43

Determinarea pesticidelor organoclorurate

Sol

SR ISO 10382/2007

44

Determinarea pesticidelor organoclorurate

Bere, bauturi slab alcoolice si nealcoolice

SR 13295/1995

45

Determinarea pesticidelor organoclorurate

Produse alimentare negrase.

SR EN 12393/2009

46

Determinarea pesticidelor organoclorurate

Apa

Procedura interna

47

Determinarea Vitaminei A prin cromatografie de lichide de inalta performanta.

Partea 1: Determinarea all-trans-retinol si 13-cis-retinol

Produse alimentare

 

SR EN 12823-1/2003

 

48

Determinarea Vitaminei E prin cromatografie de lichide de inalta performanta

Dozare α,β,γ,δ-tocoferoli

Produse alimentare

 

SR EN 12822/2002

 

49

Determinarea continutului de hesperidina si naringina din sucurile de citrice

Metoda utilizand cromatografia lichida de inalta performanta (HPLC)

Sucuri de fructe si de legume

 

SR EN 12148/2003

 

 

 

S.C. ICA RESEARCH&DEVELOPMENT (ICA R&D) S.R.L, Splaiul Independentei, nr. 202, sector 6, Bucuresti,
telefon: 021.313.63.74, 021.316.01.44 ; fax 021.313.63.78
Powered by ICA R&D